გემრიელი მოცვის ღვეზელის მომზადების მარტივი რეცეპტი.
ინგრედიენტები
წითელი მურაბა: 3 სუფრის კოვზი
ახალი თუ გაყინული მოცვი: 3 ჭიქა
დარიჩინი: 1 სუფრის კოვზი
შაქარი: 0.25 ჭიქა
ფქვილი: 0.75 ჭიქა
საჭრელი ფხვნილი: 0.5 სუფრის კოვზი
ცივი კარაქი, კუბიკებად დაჭრილი: 75 გ
რძე: 0.25 ჭიქა
მჟავილი: 0.25 სუფრის კოვზი
ინსტრუქციები
მურაბა გაათბეთ სითხეში, შემდეგ დაუმატეთ მოცვი, დარიჩინი და შაქარი, სანამ მოცვი თანაბრად არ დაფარავს სოუსით.
პირველი სამი ინგრედიენტი ჩაყარეთ საკვები პროცესორში. პულსის ღილაკის გამოყენებით, კარაქი粗ით ჩაამატეთ, შემდეგ ნარევი რძე და მჟავილი ნელ-ნელა დაამატეთ, სანამ ცომი არ მიიღება.
არ გადამეტოთ. ცომის ბურთი ორ ნაწილად გაჭერით. თითოეული ნახევარი ძალიან თხელად გააბრტყელეთ, რომ 25 სმ წრის ფორმა მიიღოთ. ერთი წრე 10 ზოლად გაჭერით.
20 სმ დიამეტრის სპონჟის ფორმა მთლიანად მოაფარეთ ცომის მთლიანი წრით, ისე რომ ცომი ფორმის კიდეებს 2 სმ-ით გადააჭარბოს.
შეურიეთ შიგთავსი დაუმზადებელ ქერქში. დაასველეთ ქერქის კიდეები წყლით. ზოლები შიგთავსზე მოათავსეთ, შემდეგ კი წრის კიდეები შიგნით მოატრიალეთ, რომ ზოლების ბოლოები მოიცვას.
ცხიმიანი ქაღალდით გაწვდილი ფორმა 210 გრადუსზე გააჩერეთ, სანამ ქერქი ოქროსფერი არ გახდება; 25-40 წუთი. მიირთვით თბილი.