მოცვის პიცა
უგემრიელესი მოცვის პიცის მომზადების მარტივი რეცეპტი.
ინგრედიენტები
- ნან ფლატბრედები 2
- ზეთისხილის ან ავოკადოს ზეთი: 1 ჩაის კოვზი
- წითელი ხახვი, ნაჭრებად დაჭრილი: 1 ჭიქა
- ჰიმალაის მარილი
- თაფლი: 2 ჩაის კოვზი
- მოცარელა: 0.5 ჭიქა
- ფეტა ყველი: 0.5 ჭიქა
- მოცვი: 1 ჭიქა
- პანჩეტა (დაჭრილი): 2 ნაჭერი
- ბაზილიკი დეკორაციისთვის
ინსტრუქციები
- გაითვალისწინეთ, რომ ღუმელი 220°c-ზე უნდა იყოს გათბობილი. მოამზადეთ პიცის ქვა ან მოაფარეთ საცხობი ფურცელი საცხობი ქაღალდით. მოაწყეთ ნანი და მსუბუქად მოასხით ან მოაფარეთ წყალი. დატოვეთ გვერდზე.
- ზეთისხილის ზეთი საშუალო ცეცხლზე გაათბეთ. დაამატეთ თაფლი და ხახვი. მოაყარეთ ცოტა მარილი. ხახვი შეწვით, სანამ караმელიზებული არ გახდება (3-5 წუთი), შემდეგ კი მოაშორეთ ცეცხლიდან.
- ნანზე მოათავსეთ მოცარელა, პანჩეტა, გახეხილი ფეტა და თაფლით караმელიზებული ხახვი. ზემოდან მოაყარეთ მოცვი.
- შეიტანეთ ღუმელში 10 წუთით, სანამ ოქროსფერი არ გახდება და მოცვი მზად არ იქნება გასაფუჭებლად. გაიყვანეთ ღუმელიდან და მოაყარეთ ახალი ბაზილიკი.
კვებითი ღირებულება
კალორია
290
ცილა
2
ცხიმი
9
ნახშირწყლები
52