main logo blueberry

მოცვის პიცა

უგემრიელესი მოცვის პიცის მომზადების მარტივი რეცეპტი.

მოცვის პიცა

ინგრედიენტები

  • ნან ფლატბრედები 2
  • ზეთისხილის ან ავოკადოს ზეთი: 1 ჩაის კოვზი
  • წითელი ხახვი, ნაჭრებად დაჭრილი: 1 ჭიქა
  • ჰიმალაის მარილი
  • თაფლი: 2 ჩაის კოვზი
  • მოცარელა: 0.5 ჭიქა
  • ფეტა ყველი: 0.5 ჭიქა
  • მოცვი: 1 ჭიქა
  • პანჩეტა (დაჭრილი): 2 ნაჭერი
  • ბაზილიკი დეკორაციისთვის

ინსტრუქციები

  1. გაითვალისწინეთ, რომ ღუმელი 220°c-ზე უნდა იყოს გათბობილი. მოამზადეთ პიცის ქვა ან მოაფარეთ საცხობი ფურცელი საცხობი ქაღალდით. მოაწყეთ ნანი და მსუბუქად მოასხით ან მოაფარეთ წყალი. დატოვეთ გვერდზე.
  2. ზეთისხილის ზეთი საშუალო ცეცხლზე გაათბეთ. დაამატეთ თაფლი და ხახვი. მოაყარეთ ცოტა მარილი. ხახვი შეწვით, სანამ караმელიზებული არ გახდება (3-5 წუთი), შემდეგ კი მოაშორეთ ცეცხლიდან.
  3. ნანზე მოათავსეთ მოცარელა, პანჩეტა, გახეხილი ფეტა და თაფლით караმელიზებული ხახვი. ზემოდან მოაყარეთ მოცვი.
  4. შეიტანეთ ღუმელში 10 წუთით, სანამ ოქროსფერი არ გახდება და მოცვი მზად არ იქნება გასაფუჭებლად. გაიყვანეთ ღუმელიდან და მოაყარეთ ახალი ბაზილიკი.

კვებითი ღირებულება

კალორია

290

ცილა

2

ცხიმი

9

ნახშირწყლები

52