მოამზადეთ დიდი პორცია, გაყინეთ და მიირთვით ეს გემრიელი სმუზი სხვა დროს
ინგრედიენტები
1 ¼ ჭიქა გაყინული მოცვი
1 საშუალო ზომის მწიფე ბანანი ან 1 ჭიქა გაყინული ბანანის ნაჭრები
ნახევარი საშუალო ზომის ფორთოხალი, გაფცქვნილი და ოთხად დაჭრილი
3/4 - 1 ჭიქა რძე, რძიანი ან უმცხიმო
1 ჩაის კოვზი ჩიას თესლი
1 ჩაის კოვზი თაფლი ან მეიფლის სიროფი
ინსტრუქციები
მოცვის, ბანანის, ფორთოხლის და რძის 3/4 ჭიქა ჩაასხით ბლენდერში. თუ გეგმავთ დამატებითი ინგრედიენტების დამატებას, დაამატეთ ისინი ბლენდერში.
ბლენდერი ჩართეთ და აურიეთ სანამ კრემისებრი და გლუვი არ გახდება. თუ სმუზი ძალიან სქელია, დაამატეთ ცოტა მეტი რძე.
დაამატეთ რამდენიმე ყინულის კუბიკი და აურიეთ სანამ გლუვი არ გახდება, რომ მიიღოთ ყინულოვანი სმუზი.
ეს სმუზი შეგიძლიათ შეინახოთ ჰერმეტულად დახურულ კონტეინერში მაცივარში 24 საათის განმავლობაში (მომსახურებისთვის ვიყენებ მინის ქილას სახურავით). ინგრედიენტები შეიძლება გაიყოს დროთა განმავლობაში, მაგრამ შეგიძლიათ შეანჯღრიოთ ქილა მომსახურების წინ.